Textiler og reklamegaver

Historien

1975 - 1982

Øjvind, der har en baggrund som faglært serigraf, var værkfører på Danimo Textiltryk i Hørning, indtil det blev overtaget af det nuværende Dahetra.

1982 - 2010

Vi etablerede Jydsk Stoftryk i Klosterport i Aarhus centrum, i den gamle chokoladefabrik “Elvirasminde”. Vi var underleverandør til tricotagefabrikkerne i Ikast, indtil “muren” faldt og produktionen rykkede østpå. 

Vi var heldigvis begyndt at sælge T-shirts til firmaer og foreninger i Århus.

Bente kom med fra starten som økonomiansvarlig og senere direktør.

1989 - 1996

Jydsk Stoftryk var initiativtager på exportnetværket CD-Line, hvor 8 textilvirksomheder, der supplerede hinanden til en komplet kollektion, gik sammen om det tyske marked.

Det var Belika strik, Bosweel skjorter, Olino uniformer, Elton skjortebluser, Falbe habitter, Danslips, Interleather og så Jydsk Stoftryk.

Dansk Teknologisk Institut var koordinator og lavede en “Export Broker” uddannelse, som de så eksporterede til andre lande.

Efter ordrer på knap kr. 50 mio til bl.a. ARAL gik netværket i opløsning og fortsatte som et enkeltmandsfirma i Danmark.

Du kan se kataloget, der blev lavet til ARAL her, som flipkatalog .

1997 - 2001

Sammen med Danida etablerede vi et “joint venture” med textiltrykkeriet Zia Afrika i Johannesburg i Sydafrika. 

Efter apartheidens ophævelse i ’94 støttede Danida oprettelse af “sort/hvide” joint ventures og vi gik sammen med et textiltrykkeri i Jo’borg.

En stor del af vores personale fik en kæmpe oplevelse i en spændende kultur, og vi har stadig kontakt til vores gamle partner, som vi har besøgt flere gange siden.

Flere besøg på messer og hos underleverandører i Kina, Indien og Pakistan, har gennem årene skabt værdifulde kontakter, som stadig benyttes.


2010: MarkOn sælges og Get-it etableres.

Et godt samarbejde med leverandører sikrer dig et godt produkt leveret til tiden. 

Bente Blankenberg og Øjvind Serup startede i 1982 Jydsk Stoftryk. Vi lavede textiltryk til tricotagefabrikkerne i Ikast. Produktionen lå i den gamle chokoladefabrik “Elvirasminde” i Klosterport midt i Aarhus. 

Vi begyndte også at sælge 

T-shirts med tryk - hvilket kom til gavn, da “muren” faldt i 1989, og textilproduktion flyttede østpå. Flere andre reklameartikler og firmagaver på programmet. 

‍ 

I 2002 skiftede vi navn til MarkOn, og flyttede til Risskov på 2.600 m2, hvor vi havde stort lager og textiltryk og her arbejdede på et tidspunkt 20 ansatte: sælgere, kontorpersonale, trykkere og lagerfolk.


I 2010 solgte vi firmaet til 3 sælgere i forbindelse med generationsskifte.

Vi kunne dog ikke helt sidde stille, og så startede vi Get-it.

Vores “selfie” er fra Friedrichshain i det gamle Østberlin. 

Der er gulerodssaft i glasset...